Tuesday, January 31, 2012

Design Header Untuk Adik Izzaizzani


Hari nie saya design header untuk Adik Izzaizzani dan edit blog sekali
dengan harga RM5 sahaja. Tema pink blog dia. Selalunye gadis pink la
orang kata. X sah klo mana-mana blog xd bewarna pink kan ?
Saya sendiri pun dulu warna pink skung dah bosan cuba warna purple 
plak ^^



Ok nie dia yang saya designkan, Just simple. Bagi sesiapa rasa suka 
header saya design nie klik like ok. Jika berminat nk oder header just comment
entry dekat bawah nie. Bagi yang berminat sahaja ye :)

Sunday, January 29, 2012

Lens Baru





Today Sunday. Sepatutnya hari minggu nie hangout ngn kawan2 kan.
Tapi hari minggu nie saya mengadap cermin je main mekup2.
Dah xd keja bosan sangat main mekup2 je la.


Hari jumaat lepas lens saya dah sampai dekat umah atok saya melalui pos 
express saya oder dari barbie lens. Sampai je umah atok saya cakap 
MATA KUCING KAMU DAH SAMPAI..
Ape la atok nie wat lawak plak saya xleh nk tangkap lagi apa ke bende
la atok merepek nie. Finally bile tengok lens la yg saya oder tu. 
Alhamdulillah sampai jugak lens yg saya tunggu2 tu..


Tapi saya nie tidakla arif sangat nk bermakup nie tapi saya rajin
tengok tutorial makup dari kak Ayun Ayunar. Belajar dari
situ jela. Nak beljar kelas bermakup nie kene berduit 
plak jadik cara paling senang ikutla tutorial dia.




Snap yang PERTAMA


Snap yang KEDUA 

Huhuhu sy x reti nk berposing sangat. Macam mn cantik x lens saya
nie ?? Lens saya bewarna voilet first time pakai colour nie takut 
x sesuai dengan muka saya nie tidak la cantik sangat pun. Klo suka
entry saya klik Like k ^^

Thursday, January 26, 2012

Tutorial Energy Saving Mode




Today mood saya tengah rajin nak buat tutorial blog.. 
Tutorial Energy Saving Mode.  Sebelum tu saya nak ucapkan terima kasih kepada
Dyna mintak saya buatkan Tutorial Energy nie. 


Tengok pic dekat atas tu atas permintaan Dyna dengan bangganya saya
bergegas buat tutorial nie. Jom ikut step yang saya berikan 
dibawah nie ye ^^


Firstly nie la dia contoh Energy Saving. Mungkin setengah daripada anda tahu 
apa itu Energy saving nie kan?? Jadik bagi sesiapa yang tidak tahu tu
baca entry saya nie sampai habis ok..

    Dari dashboard > design > edit html.
     Dengan menggunakan fungsi Find (ctrl + F), cari kod </head>
    Copy kod di bawah dan paste SEBELUM kod </head>

<script language='javascript' src='https://sites.google.com/site/unwanted86/
javascript/savetheenvironment.js' type='text/javascript'/>
    Contoh bahagian edit html seperti dibawah :-


Untuk paparan gambar diatas nei untuk nampak jelas klik gambar
nie ok ^^

    Sebelum save PREVIEW dahulu sebelum save. Nanti cacat plak blog anda.
    Anda perlu tunggu selama 1 minit untuk tunggu Energy tu kuar ye.

Selamat Mencuba ^^

   

Kesah Gigi ?? Apa itu ???


Entry pasal gigi hari nie. Mesti korang tertanya-tanya apa la nk kecoh sangat
pasal gigi nie kan?? Klo korang nak taw saya nie suka kepada Girl & Boy yang
Gigi Bertaring nampak cute je. Apa dia x cute? mana korang tahu x cute nie?.
Haaa cube perhatikan betol-betol pic baby face dekat bawah nie tomel la klo
ada gigi taring.


Comel kan ?? Tu la x percaya sangat. Memang comel serius saya geram tengok
orang bergigi taring nie kan. Tapi ada segelintir daripadanya bukanlah dari
kategori dari gigi taring tapi diasah menjadi taring nak bagi nampak
cantik la gitu.


Kenal tidak siapa jejaka hensem nie ?? Nie la Erul AF9.. Tomel x dia??
Perasan x Erul ada gigi taring? Tu la saya cakap gigi taring nie nampak
comel n hensem taw. I like ^^


Yang ini pula Gigi Braces macam-macam jenis colors ada. Minat yang bewarna 
pink tu nampak mcm cantik. Klo saya pakai gigi braces confirm boleh
jadi kurus. Nak tahu sebab apa? bila kita dah pakai braces nk makan pun
sakit jadiknya selera makan tu xdla sangat kan dah sakit gigi betol x?

Antara gigi-gigi yang paling famous orang geli :- ^^


Nie rupa gigi dah reput. Punca yang menyebabkan gigi nie sebab kuat hisap
rokok, minum arak dan kuat x gosok gigi. Tu la pasal kan dah jadi reput mcm
nie. Saya pun geli nk nengok.


Nie namanya gigi kompang ataupun gigi dah hilang. Punca yang menyebabkan
gigi jadi mcm nie sebab tertelan gigi masa tengah tidur. huhuhuhuu..
No la gurau jerrk  :P

Akhir kata klo entry saya nie agak keterlaluan ampun dan maap ye.
Tiada niat untuk mengata sesiapa ok. ^^

Wednesday, January 25, 2012

Free Doodle






 Doodle Wearing Jubah 



 Doodle Wearing Jumpsuit 





 Doodle Wearing Plazzo 




 Doodle Wearing Maxi Dress 


 Doodle Casual 





 Doodle pakai baju kurung 




 

Since 2010-2017 | Copyright by © Ayu Barbydol. Design by me Ayu Barbydol