Saturday, September 14, 2013

Here I Come !! LUMUT



...Assalamualaikum...

Finally baru kali nie Cik Doll berkesempatan nak mengupdate blog nie dah macam sakai.
Alhamdulillah allah memberi keizinan untuk saya bernafas meneruskan kehidupan harian
saya. Here I Come !! LUMUT kami sekeluarga pusing-pusing
dekat lumut. Di sini la bermula kehidupan baru saya. Sepanjang perjalanan kami
sekeluarga IPOH dilanda hujan. Hujan-hujan pun kami meredah juga. Alhamdulillah
kami sampai juga di sini.

Sampai sana kami SNAP. KLIK...KLIKK dah macam model je. Siapa yang tak kenal
Ayu yang suka bergambar. Terleka dengan tiupan angin dekat sana buatkan hati nie
terasa sayu kagumnya ciptaan mu.



Setiap yang kita lakukan biarlah jujur kerana kejujuran itu terlalu penting dalam
sebuah kehidupan. Tanpa kejujuran hidup sentiasa jadi mainan orang. 

Tuesday, July 30, 2013

SQUARE SCARF RAINBOW BY DE AYU BOUTIQUE



...Assalamualaikum...

Raya..raya..raya..raya.. pejam celik pejam celik minggu depan dah raya. Semua dah 
siap untuk persiapan hari raya ?? Ayu nak lelong SQUARE SCARF RAINBOW
Price RM10 sahaja tak termasuk pos. Yang berdekatan di Ipoh ayu boleh
antarkan terus ke rumah. Berminat ?? Jom tengok pic kat bawah nie kot-kot
korang berkenan ke ^^

Koleksi  SQUARE SCARF RAINBOW keluaran blogshop online deayuboutique
iaitu saya la huhuhu ^^ Masih available lagi boleh grab sekarang. Last Pos penghantaran 
barang 6 OGOS 2013 By SKYNET. 

AVAILABLE - RM10
CODE : 1

AVAILABLE - RM10
CODE : 2

SOLD OUT - RM10
CODE : 3

AVAILABLE - RM10
CODE : 4

SOLD OUT - RM10
CODE : 5

AVAILABLE - RM10
CODE : 6

AVAILABLE - RM10
CODE : 7

SOLD OUT - RM10
CODE : 8

Ini antara koleksi bawal yang masih available apa lagi jom cepat grab sekarang !!  
Nak oder boleh inform terus di FB PAGE BLOG CIK BARBYDOL erk ^^

Friday, June 7, 2013

Tempahan Full Template (PART 7)



...Assalamualaikum...

Alhamdulillah dah berbulan ayu tangguh-tangguhkan update design blog yang mereka 
menempah sebelum-sebelum nie. Hasilnya korang boleh tengok picture yang ayu 
lampirkan kat sinie. Buat masa nie ayu belum membuka oder lagi sebarang tempahan. 
Harap maklum ayu bzy sangat sampai blog sendiri pun kurang berupdate. 
Ampun & maap dipinta ek kalau blog korang ayu design lambat. Insyallah ayu akan
 membuka oder semula pada bulan puasa nanti. Insyallah :)



TEMPAHAN HEADER - LABYRINTH


TEMPAHAN FULL TEMPLATE - ILISHA IBRAHIM

Tuesday, April 2, 2013

ASK 2 SERV



....Assalamualaikum...

Entry ayu kali nie about ASK 2 SERV ?? Apa nie erk? Dah lama ayu nak wat entry 

pasal Ask 2 Serv nie. Alhamdulillah hampir 5 bulan ayu bekerja di Syarikat ini.

Seronok sangat sebab dapat bos-bos yang agak sporting. Sebelum nie ayu

bekerja sebagai Guru IT di Pusat Latihan komputer selama 2 tahun.

Di Ask 2 Serv ayu bekerja sebagai Designer siapa sangka dari asal zero

buta bab2 design tup2 dapat kerja bahagian nie. Nak tahu sebab

apa atas usaha ayu sendiri belajar sendiri design blog2 sampaila

jadi pandai jadi blog cantik. (Perasan blog dia cantik la sangat kan ^^)

So ayu cuba trai la job yang bahagian printing nie alhamdulillah

rezeki dapat. Nak cari kerja sekarang bukan main susah lagi kan ??



Ask 2 Serv nie dah lama di tubuhkan pada tahun 2006 atau lebih dikenali sebagai

Askey Enterprise. Ask 2 Serv adalah nama slogan atau trademark syarikat nie

"SEDIA UNTUK BERKHIDMAT" Lokasi Ask 2 Serv ini di Terminal Bas Amanjaya

baru sahaja 6 bulan Terminal ini beroperasi. Ask 2 Serv juga mempunyai

perkhidmatan kurier iaitu SKYNET (Agen Skynet). Ada pelbagai lagi jenis

perkhidmatan yang ditawarkan dekat sinie. Untuk bahagian ayu adalah designer

kalau sesiapa yang ingin menempah Bisness Card, Flyer, Banting boleh Inform

dekat Ayu terus sebab ayu yang mendesignkannya ^^


Ini lah dia lokasi Terminal Bas Amanjaya berhadapan Pasaraya Besar Mydin Meru.
Untuk keterangan lebih lanjut boleh terus ke Page ASK 2 SERV 

Wednesday, March 20, 2013

Tempahan Full Template ( PART 6 )



...Assalamualaikum...

Alhamdulillah selesai juga ayu menyiapkan tempahan Full Template Blog kepada
mereka yang  menempah dari ayu. Sorry sangat makan masa yang agak lama
ayu menyiapkan. In Case ayu bzy dengan kerja. If sesiapa yang berminat 
membuat tempahan Full Blog boleh oder terus melalui Page

Note : Sebarang tempahan harap sedia maklum ayu sentiasa bzy dengan kerja
Ayu akan mendesign blog anda kepada mereka yang sedia menunggu. :)










Tuesday, February 12, 2013

I'M BACK



"I'M BACK " Finally ramai yang tertunggu-tunggu ayu membuka Tempahan
Full Template kan ?? Alhamdulillah makan masa agak lama ayu merendam
otak mencari penyelesaian. Akhirnya saya berjaya !! Nak tahu sebab apa?
Sejak Blog dah upgrade dah tak ada Template Denim. So serta merta ayu 
STOP tak ambik tempahan. Insyallah ayu akan tetapkan tarikh membuka Tempahan 
Full Template. Tak lama lagi terhad hanya 10 orang sahaja. In case ayu bzy dengan
 kerja takut tak ada masa untuk siapkan tempahan blog. Hope anda-anda 
yang berminat menempah Full Template boleh menunggu giliran dengan sabar ye.

Perasan tak blog ayu dah berwajah baru ? Comel ke x? Mesti comelkan 
dah lama menyepikan diri. Akhirnya ayu aktif semula menghiasi blog dengan
lebih comel gitu. 

Header

Footer

*Note : If korang berminat nak menempah Full Template boleh oder di 
FB page Blog Cik Barbydol ok ^^

Saturday, February 2, 2013

Aku & Dia


... Assalamualaikum ...

Alhamdulillah akhirnya dapat jugak ayu luangkan masa untuk update blog. So 
ada siapa2 rindukan ayu? hehehe Perasan je kan ayu nie. Dah lama ayu x 
update blog nie. Rabu lepas Ayu & my BFF Shafeena hangout 
together-together la katakan. Walaupun hangout bedua je tapi 
kiteorang happening jugak.

Port kami layan movie dekat JJ (Jaya Jusco Ipoh) bukan main lagi best layan 
movie nie " HASEL & GRETEL" heroin dalam cerita nie 
nampak comel kan? jangan main2 dengan gadis comel nie ganas taw aksi 
dia berlakon dalam filem nie.


Mereka nie adik beradik pemburu sihir la katakan. X nak cite banyak korang 
tengok sendiri k movie nie. Sebelum layan wayang kami pekena Johnny's 
punya la lapar nak rak. First time ayu makan dessert kat Johnny's nie 
memang layan sedap sangat.


Tapi sayang x lalu nak makan abis Cik Shafeena tolong abiskan. Beselera sungguh la 
dia makan sedap sangat. Kalau korang tak pernah trai la test rasa sedap ke tak.
Memang sedapla tambah di campur dengan pisang kacang krim memang perfect la.
Lastly kami bergambar bersama KLIK ! KLIK ! KLIK !


Comel x BFF kita single mingle taw. Ada sesiapa nak mengorat meh ayu intebew hanpa 
dulu na layak ke x ngeee :D
Persahabatan yang baik tidak pernah berubah hati. Jauhila perasaan 
buruk sangka setiap persahabatan yang terjalin. Selagi sahabat 
masih menerima kita sebagai seorang sahabat yang baik 
insyallah kekal selamanya.

 

Since 2010-2017 | Copyright by © Ayu Barbydol. Design by me Ayu Barbydol