Tuesday, August 30, 2011

RAYA RAYA RAYA


Salam sume.. Best ke raya tahun nie??? Arap2 tahun akan dtg ti 
kite berjumpa lagi pada bulan Ramadhan. Bila dengar takhbir 
raya sebaknye hati nie teringt dekat si dia.
Mesti segak dia di pagi raya.Huhuhuhu..

Apa tema korag raya tahun nie??? Tema ku pg raya pink lo ^^
aku nie x abis2 pink. Bilik Pink. Baju Pink nasib badan x pink.
Aku mcm biasa pg2 bagun awl nk tolong ibu wat kj dapur x 
sempat nkg SEMBAHYANG RAYA  OMG sian BFF aku pi sorg je MASJID.
Nama je aku nie dok dalam kawsan masjid tp xg pn.
Malunye... 


Tgokla rupa ku yg tembam nie. Tadaaaaa niela style aku dpg raya. 
huhuhuhuhu. Nampak over sgt ke aku mekap nie???
Aku xpenh nk pakai Eye Shadow nth knpe pagi raya 2 aku terigin benar 
nak memakai. Jom tegok pix yg lain plak kt bawah nie.


Tgokla rupa ku setimbun kedempolnye. Aduaii puasa mcm mn pn
stay jugak nmpak aku gemok. Pi timbang kt TESCO lagi nek ad la.
huhuhuhuhuhuu.. Tambah2 ibu masak rendang ayam memg perrrrr
sgt la dok mkn je aku nei.. Ok kite pi tgok next picture ^^



Time nie aku berposing dekat umah Opah ku yg tercinta. 
baru lpas melantak rendang.Aishhh mane x gemok. 
Kat umah mkn umh opah pn mkn.
MAKAN MAKAN MAKAN je aku ingt di pg raya.
Huhuhuhu adik ku yg sorg nie asyik nk marah aku je klo badan aku
nek. Nak wat cmne huhuhuhu ad selera mkn. 

Sunday, August 28, 2011

BUAT BISKUT MAZOLLA


Salam sume.. Arnie aku nk cite sikit pasal buat biskut raya nie.
First time wat Biskut mazolla x menjadi hangit le.huuhuhuhu.. 
Cube korng tgok dekat bawah nie
hanggit sngt kn? aku wat telangsung panas sgt.hehehe ^^


Selpas percubaan pertama gagal aku cube la cubaan yg kedua.
Alhamdulillah jadi jugak akhirnya aku wat biskut 
mazolla nie.  Ble menjadi asyik masuk mulut je. sampai nk abis.
xdan nk tunggu raya. 2 kirenye sedap sgt la 2 aku wat huhuhu. ^^


tgok la comel x bentok luv?? Aku guna acuan bentok luv..
Bukan setakat biskut 2 je..bnyak lagi la.hehehe..


Tgok nie tadaaaaa !!! ^^
dah siap pun BISKUT MAZOLLA nie. dapat wat satu balang je.
hehehe. Meh la jemput datang ke rumah makan biskut mazolla aku wat nie.

Saturday, August 27, 2011

MY UCUK KU SUDAH PULANG


 My sister 

Niela adik ku yg ucuk sekali..Satu2nye adik perempuan aku. Yesterday dia 
baru balik dari pineng belajar dekat sne. Arnie aku blnja dia
pi shopping raya ^^.Perabis duit aku melayan kerenah dia tp xp
dah syg sgt kn bli jela pe2 pn.

Kami bukan pg bedua betiga ngn bff aku ieka. diala besty terhebat ku.
Kami shopping dekat kedai siam lagi dekat Ipoh Parade.
Rambang mate la nk li kt sne. Aku li suar je 2pn dekat RM 30.00 

Punyala susah nk cri saiz suar. Susah la klo dah siza badan 
besar nie gemuk nk cri payah la termat sgt. 
Tp alhamdulillah dpt la jugak aku li. Abg kedai 2pn dah
fening melayan aku. Paling kelakarnye dah bayar leh plak
aku xmau ambik suar jins 2.
Malu giler.. ^^

Yang penting aku enjoy arnie.. Adik ku perabis duit aku kt RM 100
seronokla 2 dia dapat 2 pasang baju. huhuhu.. ^^
Ape2 pn SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ...

Wednesday, August 24, 2011

KAD RAYA ^^


Today aku appy sangat sb aku rse dah leh 
tabah n leh terima hakikat. Nescaya ad sebab tuhan nk
uji kesabaran ku pda bulan yg mulia nia. ^^
Next week kita nk Raya kn?? so aku de 5 design untuk kad raya tahun nie..
Jom tgok dekat bawah nie....


Kad Raya Pertama


Kad Raya Kedua 


Kad Raya Ketiga 


Kad Raya Keempat 


 Kad Raya Kelima 

Kelima-lima kad nie yg mn korang rase cntik sgt aku design..
huhuhuhu perasannye aku nie..
Aku design nie just a simple je.. At least aku trai tgh boring2 
td tepikir nk design kad raya plak. So dah siap ^^

Kad raya kelima 2 khas untuk syg sy..Walaupun saya ckp leh terima 
hakikat saya masih ingt dia. Jika ad jodoh 
kite bejumpa lagi k syg :)

Sunday, August 21, 2011

MARI BERTAUBAT


Entry kali nie mari bertaubat... ^^
Penah x korang tingal solat ?? mestila kite penh tingal solat kn??
sme la jugak dengan aku tingal solat jugak. Mane ad
manusia yg perfect dalam dunia nie serba serbi kekurangan.
Kite ibarat senipis kulit bawang.. Betapa ceteknye kita pasal agama.
Bulan ramadhan yg mulia nie banyak2 kanla bertaubat..
Kite dah masuk 21 RAMADAN diam x diam kn 
dah nak raya dah kite nie.. Tp masih belom cukup amalan aku nie..

Jom kite tgok surah dekat bawah nie ^^ 
Kite renungkan2 bersama  SURAH : IBRAHIM - Ayat : 40


Maksudnya : "Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.


SURAH : IBRAHIM - AYAT : 41


Maksudnya : "Wahai Tuhan kami! Berilah ampun bagiku dan kedua ibu bapaku serta bagi orang-orang yang beriman, pada masa berlakunya hitungan amal dan pembalasan".


 SURAH : IBRAHIM - AYAT : 44 


Maksudnya : Dan berilah amaran (wahai Muhammad) kepada manusia yang ingkar itu jangan mereka lupakan hari kiamat yang padanya mereka akan didatangi azab, kerana pada saat itu, orang-orang yang berlaku zalim akan merayu dengan berkata: "Wahai Tuhan kami, (kembalikanlah kami ke dunia dan) berilah tempoh kepada kami hingga ke suatu masa yang dekat, supaya kami menyahut seruanMu (untuk mengesakanMu dan mentaati perintahMu), dan supaya kami menurut ugama yang disampaikan oleh Rasul-rasul itu". Dan (rayuan mereka akan ditolak dengan dikatakan kepada mereka): "Tidakkah kamu telah diberikan tempoh untuk berbuat demikian, dan bukankah kamu telah bersumpah (semasa kamu dalam dunia) dahulu, bahawa keadaan kamu tidak akan mengalami sebarang perubahan?

Ayat yg ke - 44 adalah ayat yg paling aku gerun sesangat2.
Ambik la iktibar kawan2..semantara pin2 syurga masih terbuka lagi nie
pada bulan ramadan yang mulia nie. Mana ad seorang manusia 
yang dudk di muka nie nk duduk dalam Neraka.
Sume inginkan ke Syurga. Cara yg terbaik adlah bertaubat. Marila
kita sme2 mengerjakan solat dan cukupkan amalan kita
semasa bulan ramdhan nie. Kita xtaw nie adlah ramdan 
yang terakhir or x. Sekurang2 nye kite bersedia.
Wa'allahualam..  :)



Friday, August 19, 2011

TIDAK !! Rambut ku Sudah Pendek


 OMG Rambutku 

Tadi aku g Salon Chili.. Sedap kulit kepala aku dicuci hilang kalimumur 
dekat kepala aku nie.. best giler. Salon Chili 2 dekat ngn YIK FOONG IPOH
Spe yg dok kt ipoh taw la kt mn kn??

Masuk2 je kedai 2 aku rse puas hati dengan layanan
yang diberikan disana. Aku dapat kupon free untuk promotion 
HARI RAYA AIDILFITRI. Rambut aku pnjang dalam RM100.00
Sekali dengan trietmant. Boleh tahan la harganye.. ^^

Yang paling aku x puas hatinya dia pegi potong plak rambut aku
yang panjang 2.. Adehhh.... Lame aku simpan jadi pendek la
plak.. Menyesal pn ad tapi xpe sebab dia potong 
ckit je at least ad la jugak pnjangnye.. huhuhuhu

Aku je over sagt nk marah2 nie padahal pnjang g rambut nie..
tpi sayangla aku simpan pnjng sampai ke pingang.
Sory la kawan2 bloger xdpt nk tyg rambut baru 2 coz aurat kn???
Yang penting aku wat rambut nie x tayang dekat spe2 .
Cume nk legakan kepala hotak ku yg serabut ngn maslah nie..

Wednesday, August 17, 2011

♥ BROOCH LOVE ♥


Brooch Love 

Inie dia BROOCH LOVE comel x korg tgok??
Comel kn?? mcm biasa aku bli borong dari KAK FIE...

Aku oder dalam 20pcs memg comel sgt ble tgok depan2..
Rse nk gigit je taw sb tomel sgt la...pandai kak fie wat sendiri.. 
I like ^^


Nie kedudukan brooch 2..
Bahagian Hadapan & Belakangnye. Nampak kemas kn??
Bg sesiapa yang nk mulakan perniagaan nk jual brooch ke
 pegi la dekat Blogshop Wafico Shawls House ^^ 
Beli la secara borong ye ... 


Saturday, August 13, 2011

Saya Nak Kereta Nie Jugak ^^



Viva Ellite 

Update for today nk cite sal my favourite car ^^
saya suka sgt kereta nie.. nampak cantik sgt pndangan mate saya.
Target aku tahun depan nk kreta nie jugak ..
Alhamdulillah aku masih tgh mengumpul duit lagi nk bayar deposit mahal 
skit sengla tiap bulan murah bulanan aku bayar. 
Tambah2 warna putih perr memg best la... I like ^^

Second my favourite car ialah jeng..jeng iaitu Myvi.
Myvi firt time tgok memg unik sesangat2.. 
tp memg cantik sgt berbanding dari viva 
coz body nmpak cntik n luas.. Cube korg tgok pix kt bawah nie myvi baru


 Myvi Lagi Best 

Nie dipangil Myvi Lagi Best itu adalah trademark promotion
Myvi baru Lagi best.. untuk colour tema myvi baru 
ialah purple cntik jugak aku tgok mcm ala2 warna biru + purple.
Tpi boleh ke aku mampu bayar bulan2 nk li myvi baru nei??
huhuhuhu maw aku cerek bayar bulan2 mengadap
bayar kete je.. 

bg pndangan korang mn satu aku nk li erk?? antara 
viva ellite or Myvi baru Lagi best ^^
 

Since 2010-2017 | Copyright by © Ayu Barbydol. Design by me Ayu Barbydol