Monday, July 9, 2012

Power Of Makeup



A s s a l a m u a l a i k u m...

Siapa kt sinie suka makeup? Tipula kan klo wanita x minat makeup2 nie kan ??
Dulunya saya nie kurang berminat nak bersolek-solek di muka nie nak pakai lipstik punya la susah 
nak pakai. Itu pun kene dipaksa oleh ibu saya sendiri masa zaman sekolah dulu.

Now I'm 22 years lagi sebulan je lagi Beday aku akan tiba time Ramdhan yang mulia nie.
Terima kasih kepada kawan saya juga yang banyak mengajar saya bab makup nie
sampai saya semakin ketagih nak makup hari-hari. 



Tengok nie rupa ku sebelum dan selepas makup nampak sama ke lain ?? Nie hasil makup 
dari tangan saya sendiri. Banyak yang saya belajar dari kawan dan juga tutorial 
dari youtube.com banyak tutorial yang korang boleh belajar dekat sana taw.

Antara tutorial yang senang saya paham n like iaitu dari Kak Ayun Ayunar. Tutorial dia best 
sangat korang trai la tengok senang je cuba trai ikut tutorial makup simple bagi mereka yang
x reti langsung nak makup2 nie ^^


Selamat Mencuba !!


12 comments :

  1. ooo...yana tak suka make up sbb sllu nmpk comot klu makeup..hihi

    ReplyDelete
  2. saya makeup bila ada ape2 event je. kalau keluar jalan-jalan pulak, ikut mood. :)

    ReplyDelete
  3. da nama pun pompuan haruslah suka makeup hehehe.....sama lah kita nih pun


    do visit n follow ok
    http://myaleo.blogspot.com/2012/07/hai-bloggerland.html

    ReplyDelete
  4. kita sebaya..hoho..tpi sy tak suka make up..hehe

    ReplyDelete
  5. kak errah xpndai nak bermekap semua ni..nak2 bhgian mata..kene org bantu gak cmana pun

    ReplyDelete
  6. Comelnya u dear... Dah make up lagi comel.. But honestly lagi cantik natural beauty u... Lagi nampak mcm budak2 je.. Hehe...

    Btw Salam perkenalan...follow u..

    ReplyDelete
  7. tak make up comel make up pun comel.

    ReplyDelete

Assalamualaikum...
Sila tinggalkan Comment anda ^^

 

Since 2010-2016 | Copyright by © Ayu Barbydol. Design by me Ayu Barbydol