Tuesday, August 18, 2015

THUMBS CAFE #IPOH


...Assalamualaikum..

Dah lama cik doll tak menaip so arinie free daptlah hupdate blog. Terliur tak korang tengok menu makanan nie ?? Of course la terliur tetiba jadi lapo nak makan. Location dekat Ipoh perak (THUMBS CAFE). Apa yang menarik kt sini semestinya western food. Bukan setakat western je ada jugak menu lain seperti  nasi kalau yang tak biasa makan western nie jadi ada pilihan tak perlu la risau ^ ^.


Menu pilihan cik doll  Spageti Bolognaise & Chicken Chop with Mushroom Sauce. Setiap kali cik doll datang dengan encik tunang nie pilihan kiteorang.. Rasenya dah 4x kiteorang datang makan tapi tak berpeluang nak update bzy je memanjang. Thumbs cafe nie berkonsepkan ala-ala klasik. Memang menarik kalau korang yang suka berselfie boleh la berselfie bersama-sama keluarga tercinta.


Nak parking kereta pun tak susah mana pun ada je parking kosong korang tak perlu risau nak cari parking cecepat kan. Time cik doll datang hujan pulak lagi bertambah lapar la perut nie nak makan. Jom close-up menu favourite cik doll :-

Spageti Bolognaise 

Chicken Chop with Mushroom Sauce

Lemon Asam Jelly



Nampak menarik + sedap kan ?? rugi kalau korang tak merasa makan kt sinie.. Kawan-kawan cik doll yang duduk area KL, PINENG, PAHANG, TERENGGANU mai la hampe datang IPOH 
sekali sekala nak merasa makan kt sini roger-roger je sementara belum kahwin nie haa.. Kalau korang nak merasa makanan western food sedap kat Ipoh datang ke Thumbs Cafe ok !!


Address : 133, Jalan Sultan Abdul Jalil, 30450 Greentown, Ipoh
Working Hours : 6PM - 1AM
Closed : Tuesday




Wednesday, August 12, 2015

FIRST-SEGMEN ERNA : BLOGLIST -WALKING OGOS 2015





Jom follow cik doll join segmen erna senang je nak joinya ^ ^ 
kLik banner join segment kat atas nie haaaa tak susah pun . Cik doll follow yang ke - 209.
...Gud LucK ye Uolls...




Tuesday, August 11, 2015

SAYAIDAY & AYUEIDRIS GIVEAWAY AUGUST 2015



Jom ramai-ramai join giveaway yang dianjurkan di blog Sayaiday.com dan Ayueidris.com
Antara hadiah yang ditawarkan adalah :



+ 1 x Penginapan 2 hari 1 malam di The Kabin,Jeram Selangor *
+ 2 keping tiket Aquaria KLCC
+ Sebuah buku karya Dr. Anwar Fazal, Tribulasi 365
+ RM30 Voucher Parkamaya
+ RM150 Voucher Parkamaya
+ RM50 Voucher Pak John Steamboat
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 6 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 10 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 12 Mangkuk Boat Noodle)
+ Outdoor Photoshoot by Islam (Website)
+ 5 set Chrochet Heart (5 pemenang)

Seramain 15 Pemenang Bertuah dan Contest berakhir pada 19 August 2015.


Anjuran blog : www.sayaiday.com, www.ayueidris.com, akumohdfakhrulislam.blogspot.com


Klik Link ini untuk join contest : http://goo.gl/H0lgNa




 

Since 2010-2016 | Copyright by © Ayu Barbydol. Design by me Ayu Barbydol