Wednesday, September 28, 2011

Mengedik At Stadium Perak


Brep..Brep.. Mengedik dekat Stadium huhuhuuhu..
Barbydol yg tembam nie Berposing sakan dekat Stadium Ipoh. 
Actually aku nk g Pejabat Jabatan Belia Dan Sukan nk hantar surat Bos Husaini.lalallaa..Terigin nk berposing dekat bola 2.


Yuhuuuuuuuuu....Kami Bolot Bola....time kami berposing 2 bising je 
mamat2 yg ad kt s2.huhuhuhuhu...Biarkan jela janji dapat posing 
hhuhuhuhuhu...Barbydol nie kemetot je..Cye jujur k x lawa mana pun..
 Ramai blog2 yg lain menterjah dekat Blog Ayu Barbydol say saya cntik.
malu la sye.x lawa pun la.. Tapi thax ye yg puji saya 2 
^^ perasaanye..


Semangat Aku snap dekat Kereta Myvi Mel..hehehe nk tayang sikit..
Beragan nk pakai Myvi NEXT year xdapat Cik Barbydol
 nie nk sambung stdy.So lupakan la yg lain hehehe.. (:



Tuesday, September 27, 2011

X Tau Nak Membuat Keputusan


Aiii reader sekalian...
Pleas help me !!! bagi pendapat n pe2 la. Aku xtaw nk buat 
keputusan nk terima or x UNIKL nie??? Salah satunye aku pikir kos 
duduk kt KL telalutinggi sangt.. Napela DIPLOMA MULTIMEDIA kt KL 
je np x kt Ipoh ke??Kedah ke? emmm 
so susah sgt nk buat keputusan.


Peluang hanya sekali je dalam seumur idup..
Aku mcm xleh nk terima hakikat je akan pagi beljar ke UNIKL nie.. 
Pikir kehidupan di tempat orang.Jumpe kawan2 baru la. Kdg2 
kawan baru 2 lebih bahaya dari kawan zaman sekolah.
Betol ke ??? huhuhuhu tulun la aku betol2 xtaw nk buat 
keputusan sekarang nie.

Dalam fikiran aku ada perasaan takut..cemas..appy mcm2 ad hurmm.. 
Aku kena bagi keputusan sebelom or 7.10.2011. Cuaknye aku emmmm. 
Klo korg ad cadangan just coment je dekat Ayu Barbydol nie erk ^^ 


Monday, September 26, 2011

Tahniah Anda Mendapat UNIKL !!


Tahniah dari aku huuuhuhuhu...^^
Perlu ke aku bngga mendapat UNIKL nie? swasta wooo x 
mampu nk bayar yuran. Aku just suka suki je isi borg UNIKL nie 
x sngka leh dapat nie.mcm x pecaya je.klo dapat UITM ke seronok
 la jugak huhuhuhuhu.Aku dah gtaw fmly aku terpulang kt diorng la nk
 antar aku ke x kt UNIKL nei...

Jauhnye berjauhan dari fmly dekat Kuala Lumpur 2 xnkla 
berpisah ngn Ibu ku. Aku dapat Jurusan DIPLOMA MULTIMEDIA. 
Baru je nk berangan nk memiliki sebuah kereta Myvi hahaha.
Duit simpanan ku semate2 untuk kreta klo fmly soh pegi aku bekorbanla 
duit kereta sambung study.

Tgok dekat bawah nie offer latter bukti yg aku dapat masuk 
Ke Universiti Kuala Lumpur.cube korg klik nie bg nampak size besar skit k.
klo dah sambung study ti xdla ayu barbydol nie update blog selalu (:



Saturday, September 24, 2011

Tips Tahap Kecemburuan Lelaki Melalui Zodiak



Update for today Lelaki yg kuat cemburu... So spe2 yg ad bf 2 mai2 bce entry ku kali nie..biar korg taw tahap mana cemburu mereka n perbaiki la diri anda jika nk kan hubungan korg kekal melalui zodiak mereka..



Leo

Lelaki Leo sangat ego dan juga sangat tabah. Dia tidak akan cemburu kerana perkara yang remeh temeh. Dia tidak akan menyebabkan air muka dirinya jatuh kerana cemburu. Walaupun kekasihnya telah melakukan perkara yang membuatkannya marah, namun dia tetap akan mengekalkan perasaan yang tenang untuk berbincang dengan kekasihnya.

Virgo

Cemburu lelaki Virgo amat memeranjatkan. Lelaki Virgo tidak mempunyai hati yang lapang dan juga pemikiran yang luas. Cemburu telah menjadi perkara biasa dalam kehidupan pasangan ini. Walaupun dia amat mencintai kekasihnya, namun tetap bergaduh besar dengan kekasih kerana cemburu.

Scorpio

Semakin mendalam cinta terhadap kekasih semakin kuat cemburu. Inilah yang boleh menggambarkan lelaki scorpio. Dia menghormati dan cinta sepenuhnya terhadap kekasih. Tetapi cemburunya juga tidak kurang. Sekiranya kekasihnya menunjukkan sebarang kemusykilan, maka dia akan menunjukkan cemburunya.

Capricorn

Lelaki Capricorn mempunyai sikap yang pesimistik. Dia merasa rendah diri di dalam kehidupan. Apabila dia berasa cemburu, dia tidak akan tunjukkan pada kekasihnya sebaliknya akan mengeluarkan ketidakpuasan ini pada tempat lain seperti sukan atau di tempat kerja.


Aku ada 4 zodiak sahaja dipaparkan dekat snie coz aku suka tgok peragai lelaki cmburu mcm nie melalui 4 zodiak niela..jadi sesiapa yg ad bf zodiak kt ats nie pndai2la korg jgn sampi tahap cemburu diorang melampau k (:

Friday, September 23, 2011

Syokkkk Abiss gi Lost World


Macam x percaya je aku jejakkan kaki at Lost World of Tambun.. 
Name je dok dekat Ipoh tapi idak la nk g nye...Alhamdulillah 
berjaya jugak aku akhirnya..Perasan x barbydol nie dah 
semakin gemok n tembam ??? nie la rupa ku secara naturelly tanpa mekap.. 
Ruginye Fyna xpg...hehehe..


Jom2 kite tgok ape lagi yg ad dekat Lost World nie.. see pic kt bawah nie.
mcm2 ada.rugi taw klo korg xg n x bce entry aku kali nie..


Yg nie aku masuk kawasan rumah burung..huhuhuhu Amy n Mel x 
berani nak masuk takut katakan..yg sebenarnye aku pun takut jgak 
tp wat berani2 dah le..tgokla badan aku 2 kedempolnye...malu betol..
2la xnk jg badan lagi..!!


Time panas2 kami posing jugak...hahaha makin itam la aku dok 
snie lame2..paling xtahan nye xtaw la seliper sp la yg tersesat kt 
depan kami 2..hahhaa...excited sgtla nk begambar la 2 sampi kasut pun 
tercabut msti si amy la 2 pnye kasut kot.. ^^


2 dia beg2 kami mcm2 la bawak..lebih2 aku la siap bawak sabun 
mandi satu botol besar...baik pnye menyiap aku lp plak bawak sikat 
rambut bnde 2 la paling penting...hehehe..yg pstinye aku enjoi abis..
 klo korg suka entry kali nie like la bnyak2 k...Klo ad salah ejaan maapla 
klo aku nie terlpas pndang lebih2 g si mel nmpak je pun 
mistake aku..hahahaha ^^

Wednesday, September 21, 2011

APPY BEDAY FYNA



Appy beday fyna ku 

Today dalam sejarah beday fyna kami wat suprise dekat dia..
mesti teharu an fyna??? kami celebrate dekat IT BASE...
tp aku la plak wat peragai xnk join diorang...segan siut...aku x
share duit la bli kek untuk dia..

At least aku dapat jugak snap pix dia n post kt blog..we luv u fyna ^^..
Hope appy selalu n dimurahkan rezeki untuk mu fyna...
Jeng2 jom closeup kek fyna 


Tadaaa...nie dia kek fyna..comel x??? coklat..nyum2...
makin demokla aku..aku mkn skit cukupla muak mkn bnyak sgt krim..
jadi senak perut..hehehe..have fun today ^^

RUNSING LAPTOP ROSAK


ASSALAMUALAIKUM...
Aiii readers dah lme x update blog dah jadi mcm pekasam 
blog aku nie..Today aku nk story morry pasal laptop aku  nie dah rosak..
So sad sgt2 npla laptop aku leh rosak plak..dahla
tengah kering xd duit lagi...Gaji pn lmbt lagi..sedihnye...

Laptop rosak aku mengamuk satu rumah..huhuuuhu paling kesian
adik ku yg no-3 aku maki hamun kt dia coz dia la org last
guna laptop pinky aku..huhuhuhu sad sesangat2.

Nie pun aku update dekat office hahaha... kejamnye aku
salah gunakan internet dekt office...bla..bla..
hehehehhee...so kite enjoii :P

Saturday, September 10, 2011

OMG ITS THAT ME ???


Assalammualaikum.. 
Entry kali nie OMG ITS THAT ME ???
huhuhuuhu first time aku mekap sendri n nmpk gotjes..
uhhuhuhu ^^ bngga diri sebentar :P
Aku mekap2 nie just enjoi2 diriku sendri je.. BTW
aku nk gtaw kt korng aku belajar mekap nie dari AYUN AYUNAR
cube korg klik dekt bawah nie mcm2 ad totorial mekap n hijab style.


Ayun Ayunar

OK korg tgokla pix ku yg bawah nie... Aku mekap sendri n ikut
TOTORIAL AYUN AYUNAR. Cube korg perhatikn Ayun Ayunar
sebijik mcm muka scha alyahya kn ???
Untungla ~ tunang dia kn ??

NIE PIX KU YG PERTAMA


SECOND PIX


THRD PIX


Tadaaaa nie la cre aku mekap ikut Totorial
Ayun Ayunar. So sp2 nk pndai mkap traila guna totorial 2..
Enjoii girls ^^


MASAK KETAM MASAK MERAH


Tadaaa aku masak special skit ketam masak merah..
Teliur x korg tgok ketam nie???
Aku msak nie sempena raya yg ke 8... Ibu aku trigin nk mkn ketam.
so aku masak la..pndai x aku masak ??

Sesiapa yg nk resepi nie klik dekat bawah nie !! ^^


HaNa's FamiLy


     Selamat Mencube Syg2 blogger ku 

Saturday, September 3, 2011

BERAYA WITH MY BFF


Raya...raya...raya.. OMG dapat jugak aku jumpe my BFF ku yg tercinta..
Jumpe diorang pn setahun sekali 2pn time raya..masing2 bzy sb stdy.
Aku je yg dah bekerja. Cita2 diorang tinggi x mcm aku 2 
ingt nk cari duit je..hahahahaha ^^

Cantik x pic kami niehhh ???? eika yg snap pic kami sume nie.. cantik kn???
dia pndai la pasal snap2 pic nie tgokla camera mahal 2.. huhuhu
Time nie aku g umah nanie gadis baju purple 2 stdy as a nursing ..
klo aku sakit ke kj dia suka cucuk orang je..


Yg seblah aku 2 mimie.. Baru lpas excident tp alhamdulliah leh lagi bejalan 
dapatla jugak jumpe. Comel x bff ku nie??? comel kn pilih mana satu yg bkenan..
hahhahaa gurau je mereka nie sudah berpunya. 


Yg nie aku la sempat lagi eika snap aku time mnum jus lemon.
Sedap sgt..Kami di hidang makan lemang n roti canai.. Perut aku dah xleh nk 
masuk.. Asyik makan..makan..makan je..nie pn dah nek 3 kilo..
Appy sagat la dapat jumpe diorang.. 
Insyallah next year raya kite berjumpe lagi k ^^
SAYANG KORANG SANGAT 

 

Since 2010-2016 | Copyright by © Ayu Barbydol. Design by me Ayu Barbydol